Gammal, eller?

Adolf har sedan länge sagt till mig att jag måste kolla min hörsel och han brukar reta mig med att han skall ge mig en hörapparat i julklapp för jag hör så dålig…

…så idag var det tid för mig att göra en riktig hörselundersökning. Inte vill jag ha hörapparat än…jag är faktiskt bara 38 år…men samtidigt kände jag att det var viktigt att kolla upp hur det faktiskt ligger till med min hörsel.

Som tur var talade kvinnan som gjorde kontrollen hyfsad engelska. Det kunde blivit svårt annars:-).

Det visade sig att jag har svagt nedsatt hörsel på vanliga frekvenser på höger öra. Man skall ligga på -10 till +20 och jag ligger på +30. På vänster höra hade jag +40 men bara på väldigt höga frekvenser så det är ett mindre problem. Eftersom min hörsel bara var svagt nedsatt var hon inte säker på att en hörapparat skulle hjälpa men jag frågade i alla fall om priser.

Vet ni vad en hörapparat kostar?!

Mellan 5 500 CHF och 8 000 CHF (40 000 SEK – 60 000 SEK)!! Det är mycket vi tar för givet i Sverige!

Vill Adolf ge mig en hörapparat i julklapp skall jag tacksamt ta emot en:-)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *