Ketkrókur

Ketkrókur – Meat Hook, kom i natt. Eftersom Adolf och jag var och köpte all julens mat i går kväll var jag lite orolig föt att Ketkrókur skulle komma och äta upp julskinkan:-). Ketkrókur har en krok på sin ena arm så han kryper upp på taket och sticker ner kroken genom skorstenen och fångar det kött han kan hitta. För i tiden åt man alltid rökt lamm på St þorlákur’s Day den 23 december så det brukade var enkelt för Ketkrókur att komma åt en bit lamm.

Som tur var stod julskinkan kvar när jag vaknade i morgon men Ketkrókur hade varit här för han hade lämnat en handkräm från Body Shop i min sko:-). Tack Ketkrókur!

I morgon kommer den sista av Gryla’s Yule Lads, Kertasníkir. Så, i natt måste ni passa stearinljusen så att de finns kvar i morgon:-).

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *