Gott Nytt År!

Berglind hade inte fått nog av bakande så vi började nyårsafton med att baka mjuk pepparkaka:-). Kristjan hade huvudvärk och stannade i sängen hela dagen. På eftermiddagen tittade vi på film och Kristjan kom ner en liten stund. Klockan 19.00 var nyårsmiddagen redo. Till förrätt hade vi foie gras med bröd, sylt och salt och så hade vi kanel äpplen. Till huvudrätt hade vi ostfondue och kött med pommes. Alla klädde upp sig – även Kristjan – och kom till matbordet. Tyvärr mådde Kristjan snabbt sämre och fick lämna bordet och Adolf gick med honom. Stackars Kristjan – kräksjukan var det.

Efter maten spelade Berglind, Adolf, Fanney och jag charader. Det var Fanney och jag mot Adolf och Berglind. Vi vann en gång var.

Efter charaderna fick man göra sin egen glass. Vid 11-tiden orkade Fanney inte längre. Adolf gick med henne och sova och Berglind och jag promenerade Max och sedan förberedde vi allt för 12-slaget. Alkoholfri champagne till Berglind och vanlig champagne till Adolf och mig. I Schweiz går det inte att köpa fyrverkerier så tyvärr hade vi inga stora fyrverkerier att skjuta upp. Istället hade vi köpt en rad små smällare som det var 12 års gräns på, vilket var ganska kul. Berglind och jag sköt mycket…det var jätte kul:-). Adolf tyckte vi var galna:-).

Vid 1-tiden blev det traditionellt SingStar. Vi började med 80s men efter en stund kom Kristjan och ville sjunga Queen och eftersom han var sjuk fick han bestämma…så vi sjöng till 3.30:-).

Det var en bra nyårsafton men tråkigt för Kristjan att han var sjuk.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *