Nya rutiner

Då har jag gjort första veckan på nya jobbet:-). Det känns riktigt bra. Litet kontor, företag med stor tillväxt potential och stora möjligheter att förbättra den finansiella styrningen. Det känns jätte kul. Det är en utmaning för franskan också:-). Jag har fått många mail under veckan på franska och just nu jobbar jag på en dator med excel och outlook på franska:-).

Så…jobbet känns jätte roligt. Jag har väl dock inte riktigt kommit in i rutinen att jobba än och det var varit en del praktiska saker att fixa denna veckan också. I måndags var jag på franskan som vanligt. Jag skall avsluta denna kursen i franskan (som slutar 25 januari) sedan får vi se. Jag tror jag kommer lära mig en del på jobbet och jag skall fortsätta jobba i fransk böckerna vi har i skolan och med min Rosetta CD sedan kanske jag hoppar på en fransk kurs längre fram, men inte just nu. Nu har jag ju både EMBA och heltidsjobb så det får räcka.

I onsdags var jag hos veterinären och kastrerade Max. Vi har funderat mycket på vad som är rätt att göra men till sist bestämde vi oss för att kastrera honom. För det första så eliminerar man risken för testikel cancer när han blir äldre och sedan är det lättare att få hundvakt när han är kastrerad. Vi har ju inte tänkt ha honom till avel så alla råd vi fick var att göra det och nu är det gjort. Stackars Max måste dock gå med “lampskärm” (som vi kallar det) i en och halv vecka. Den 23 januari skall vi gå tillbaka till veterinären och ta bort stygnen och då blir han av med sin “lampskärm”.

Det har varit en del andra struliga saker i veckan. Vi har hittat ett dagis till Max. De är 10 hundar där och de hämtar upp Max mellan 8 och 9 på morgonen och lämnar honom igen klockan 17 på kvällen. Så det är jätte bra. Men, vi har larm på huset och det har inte riktigt fungerat med larm och hämtning och lämning så vi har haft en del larm som gått här i huset. När jag kom hem i tisdags var det dessutom ett fönster i arbetsrummet som stod helt öppet. Gissa om jag blev rädd! Jag tog en kniv och gick runt i hela huset men kunde sedan konstatera att det troligen var Adolf som haft fönstret öppet under helgen och inte stängt det ordentligt:-).

Och, i torsdags tog våra Pellets slut… Vi värmer upp huset med Pellets och Adolf har sedan innan jul pratat om att vi skulle beställa. Sedan kom julen och det blev inte gjort. Vi beställde förra fredagen och vi fick en skriftlig bekräftelse men inget datum för leverans och i torsdags när vi kom hem var det väldigt kallt (!) och pellets brännaren hade stannat. Det fanns dock pellets men Adolf fick skyffla fram dem och jag kontaktade företaget igen och de lovade att komma dagen efter så det löste sig och nu är det varmt igen:-).

Och så fick vi brev att de skall komma och sota på måndag eftermiddag. Nu jobbar vi ju båda så nu är sådant inte så enkelt så jag fick ringa och ändra till tisdag morgon. Det låter enkelt att ringa och ändra en sådan sak, men när man ringer personer som pellets företag, sotare etc. så kan de bara franska så det är en utmaning och jag känner mig stolt efteråt när jag har klarat av det:-).

I går var jag på EMBA kursen i Corporate Finance. Det är ganska tråkigt eftersom det är ganska basic finance som inte ger mig mycket. Men, men…det måste göras för att jag skall få min examen. Nästa lördag är sista kursdagen och sedan är det bara post worken som skall in.

Nu skall jag njuta av min lediga söndag. Adolf jobbar – han skall resa bort hela nästa veckan…snyft!

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *