Så fel det kan bli….

I dag skulle jag äta lunch med Elizabeth och Monica från fransk- kursen. Vi träffades 12.30 och gick till en restaurang och slog oss ner. Lite franska har man ju lyckats lära sig efter fyra månader här i Schweiz så när servitrisen kom sa jag stolt ”Le menu, s’il vous plait”.
Servitrisen log, frågade vad vi skulle ha att dricka, dukade fram bestick och försvann sedan en lång stund. Efter cirka 15 minuter började vi fundera på hur det kunde ta så lång tid att hämta tre menyer. När vi tittade efter servitrisen kom hon och sa ”cinq minutes” och vi funderade på hur det kunde ta fem minuter att hämta menyer…

…efter ytterligare fem minuter kom vår mat!!!

Det fanns alltså en rätt som heter ”Le menu” på denna restaurangen – Korv med potatissallad och choklad mousse till efterrätt var det.
Troligen inte det någon av oss skulle beställt, men vi fick i alla fall prova något nytt.
Skall jag sluta med franskan tycker ni?:-)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *