En MBA utbildning och 3 kilo rikare

Hej! Det var längesedan! När skrev jag sist? Jag tror det var i somras någon gång.

I september började jag att skriva på min management rapport – sista uppgiften för min MBA utbildning. 4 månader hade jag på mig och det förväntades cirka 500 timmars jobb. Det motsvarar 30-40 timmar per vecka parallellet med vanliga jobbet och kurser varannan lördag. Till saken hör också att mitt jobb har varit och är ganska turbulent kan jag säga, utan att gå in på några detaljer. Urk!

Det var mycket och det fanns perioder då min fina man fick trösta mig. Ett exempel är en kväll i slutet av oktober. Jag hade jobbat varje dag och skrivit varje kväll, varit i skolan på lördagarna och skrivit på söndagar. Det var mitt i veckan. Jag gick från jobbet, stressad för att komma hem och skriva. Väl nere i parkeringshuset hade en bil parkerat bakom mig så jag inte kunde komma ut från mitt garage. Det var inte första gången och jag bara satte mig ner och grät. Sedan ringde jag gråtande till Adolf som fick ta taxi till mitt kontor för att hjälpa mig. Personen som parkerat in mig hann komma innan och flytta sin bil men Adolf kom i alla fall och tröstade och vi körde hem tillsammans:-).

Ett annat exempel är någon gång i december, när jag inte hade någon tid till julmys utan bara jobbade och skrev. Jag var stressad och jag kände att allt gick emot mig. Då var det någon kväll som jag sa till Adolf att jag tänkte: STRUNTA I MANAGEMENT RAPPORTEN OCH HELA MBA UTBILDNINGEN!. Givetvis gick det utbrotten också över:-).

Under denna perioden blev det väldigt tydligt att för mig att mat och godis dämpar stress och ångest. Det blev många sena nätter och i januari när jag höll på med de sista finslipningarna fanns det dagar jag bara “var tvungen” att äta godis på jobbet för att kunna hålla mig vaken.

Men…nu är management rapporten klar. Den 25 januari hade jag defensen och fick mitt betyg A- (jag är fortfarande lite besviken över minuset). Men, jag är klar! Hela MBA utbildningen är klar. Inga mer kurser på lördagarna eller uppgifter att skriva på söndagarna:-). Otroligt skönt. Nu är det dags att ta tag i de tre kilona jag ökade i vikt under hösten när jag höll på med detta projektet.

Vi köpte en träningscykel i början av februari men sedan fick jag influensan och sedan blev jag förkyld så februari har varit en återhämtnings månad. Nu är det dock dags. I går satte jag mig på cykel för första gången och cyklade 30 minuter intervall.  Jag måste också börja promenera mer. Vi gör det ganska mycket på helgerna men på vardagarna är vi helt enkelt för lata. Det måste bli skärpning på det. När vi flyttade från UK till Schweiz gick jag ner tio kilo och köpte en ny garderob men efter att ha gått upp tre under hösten, passar inte mina jeans längre!

 

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *