6 dagar kvar

Hej!

Eftersom jag nu går hemma och väntar och väntar föll det sig naturligt att logga in på gamla bloggen och skriva ett par rader. Sista gången jag skrev var när jag fyllde 40 år – över 2 år sedan! Nu tycker jag dock att det blivit dags igen.

När jag skrev sist såg livet ganska annorlunda ut!

Jag trivdes inte med jobbet och sökte sporadiskt efter något nytt. Inte helt lätt här i Schweiz när man inte pratar franska flytande men situationen på jobbet var väldigt negativ. Pengarna var alltid slut och det var ett ständigt pusslande för att kunna betala löner och leverantörer som snällt fick vänja sig vid att vänta 6 månader på betalning av fakturor. Samtidigt var det mycket konflikter mellan olika aktieägare. Det fanns dagar jag bara var tvungen att lämna kontoret och gå ut och promenera för jag kunde att jag inte fick luft inne på kontoret. I efterhand är jag tacksam för det jag lärde mig gällande att hantera diverse olika frågor gällande aktieägare och deras avtal och bolagsägande men otroligt tacksam för att jag har gått vidare.

Jag längtade också efter en större familj men ibland kan man inte styra allt, även om vi verkligen försökte.

Jag började så smått fundera på om jag kanske skulle omskola mig till veterinär och fokusera på djuren istället för ekonomi och barn:-). Men jag insåg snart att det skulle ta 7 år att bli veterinär och vem skulle anställa en 47 årig nybliven veterinär, fniss.

Men, så blev det 2014 och plötsligt hände allt på en gång.

I maj ringde Michael Page mig och frågade om jag skulle vara intresserad av en tjänst som Senior Manager Finance & Accounting för the International Road Transport Union (IRU) här i Geneve. Jag var inte helt säker – jag ville ju gärna byta jobb men en non-profit organisation var nytt för mig och jag var inte helt säker på om det var min grej. Men, att träffa dem på intervju för att höra mer ville jag givetvis göra. Och på den vägen är det. Efter att ha träffat HR chef, Ekonomichef och COO kändes jobbet helt rätt – en non-profit organisation med målsättning förändra det inpräntade organisations tänkandet till gediget business tänkande med klar strategi och affärsplan för att säkerställa långsiktig konkurrenskraft – perfekt utmaning för mig. Fullständigt ansvar för ekonomiavdelningen med 6 personer lockade också. Så 20 maj signerade jag mitt nya anställningsavtal.

Efter två veckors semester i Italien började jag mitt nya jobb den 11 augusti. Den 28 augusti firade jag och Adolf 5 årig bröllopsdag och i bergen i Gstaad skedde nästa lilla mirakel. Ett par veckor senare insåg jag plötsligt att jag var gravid. Efter fem positiva graviditetstest beställde jag tid till doktorn och jo, det var ingen tvekan, det var ett litet hjärta som slog där inne.

Oroliga veckor följde men allt utvecklades väl och alla tester var positiva. Jag mådde illa hela dagarna och hade otroligt svårt att fokusera på mitt nya jobb. I november berättade jag (galet stressad) om nyheten på jobbet. Även om de bakom min rygg tänkte saker så var det ingen som sa något utan alla var positiva och gratulerade. Kort efter det att jag släppt nyheten om lilla Bambino som var på väg blev jag erbjuden att ta över både ekonomi och administration från vår Ekonomichef som var på väg ut. Inte precis vad du väntar dig som kvinna när du är i femte månaden och endast har jobbat sex månader på arbetsplatsen.

Jag arbetade mycket i början av året och jag kände mig pigg och full av energi. I mars – när jag gick in i sjunde månaden började det dock bli lite jobbigare och i slutet av mars sa min läkare till mig att nu var det dags att sluta arbeta – detta efter att jag haft en mindre blödning. Det var otroligt svårt för mig att trappa ner men nu är jag glad att jag gjorde det. Jag känner mig helt avkopplad och redo för lilla Bambino som är planerad med kjesarsnitt den 13 maj.

Vilket år det har varit! Nu håller jag bara tummarna och ber till gud att lilla Bambino skall vara frisk och pigg när han kommer ut. Jag väntar med spänning på honom:-)

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *