Välkommen till världen lilla Gabriel 

Klockan 6.00 på morgonen den 13 maj kom sköterskorna för att göra mig klar för kejsarsnittet. 45 minuter senare kom Adolf också. Känslorna var blandade av nervositet och förväntan.

7.15 kom personalen för att bädda min säng samtidigt som annan personal kom för att köra iväg min säng till operationen. Efter några kaotiska minuter var sängen klar och jag kördes iväg till operationssalen.

Jag fick narkos från mitten av ryggen ner i benen och mådde plötsligt otroligt dåligt och kände att jag förlorade medvetandet. En armbåge blockerade mitt blodtryckshöjande dropp men det var snabbt åtgärdat.

8.00 var allt redo, Adolf kom in i sina doktorn kläder och satte sig hos mig och kejsarsnittet påbörjades.

8.07 kom lilla Gabriel Alexander Kristjansson till världen. Någon höll det lilla knytet framför mig en kort stund och tårarna rann. Sedan försvann han för läkarkontroll på ett bord snett bakom mig. Jag kunde se hur de torkade av honom och hur Adolf klippte navelsträngen. Efter en kort stund var Gabriel lagd på mitt bröst under några minuter tills han fick lämna operationssalen med sin pappa undertiden jag blev ihop sydd.

På uppvaket väntade jag cirka 45 minuter innan Gabriel och Adolf fick komma till mig. Gabriel som redan gjort sitt första amningsförsök på Adolf fick prova på att amma en stund innan han skulle vidare på nästa läkarbesök.

Det tog ganska lång tid för min bedövning att släppa men vid lunchtid fick jag äntligen komma till rummet där Gabriel och Adolf väntade. Resten av dagen var lugn. Gabriel sov nästan hela tiden, jag halvsov och Adolf tog bilder och meddelade familj och vänner.

Adolf åkte hem vid 19-tiden och sedan tillbringade jag kvällen och natten med att, med hjälp av nursery personalen, försöka få Gabriel att amma och sova.

Han är så underbart söt, vår lilla Gabriel. Välkommen till världen! Ett litet mirakel.

          

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *