En halv flaska vin

Nu är vi hemma igen, Gabriel, Adolf och jag, efter en liten miniresa till Belgrade i Serbien.  

Vi åkte i onsdags kväll och anledningen var att Finance Commission som jag ansvarar för skulle hållas där. 

Eftersom Gabriel är så liten och fortfarande ammar, eftersom torsdagen och fredagen var lediga dagar i Schweiz och eftersom Adolf och jag har som mål att besöka alla europeiska huvudstäder föll det sig naturligt att Gabriel och Adolf kom med på min jobb resa. 

Det är roligt att ha varit i Belgrade men det är ingen stad jag skulle besöka igen. Vi har dock några roliga anekdoter med oss tillbaka från Belgrade som jag tänkte delade mig av. 

Vi flög från Geneva tillsammans med min assistent Yuliya på onsdagskvällen. Vid 21-tiden checkade vi in på lyxhotell Metropole Palace mitt i Belgrade. Eftersom vi var ganska trötta bestämde vi oss för att äta på rummen. Adolf och jag hade dock ingen roomservice meny på rummet så jag ringde och bad dem komma med en. Efter cirka 30 minuters väntan och ingen meny ringde Adolf igen. De bad om ursäkt och skulle genast komma med menyn. 20 minuter senare kom de med en grillad lax!! Laxen såg väldigt god ut så vi bestämde oss för att behålla den men någon annan stackare måste ha blivit utan mat. Nästa morgon berättade Yuliya att hon väntat 2 timmar på sin mat (hon hade som tur var inte beställt lax). Hotellchefen bad så mycket om ursäkt. Maten ströks från vår räkning och hela vårt sällskap fick late check out som kompensation. 

Nästa kväll när jag skulle äta middag med medlemmarna i Finance Commission beställde Adolf åter roomservice; beef carpaccio till förrätt och tandoori kyckling till huvudrätt. Han fick två huvudrätter; kycklingen och en stor biff. Vi påpekade även detta för hotellchefen. 

Den bästa roomservice historian hände dock sista kvällen. Vi hade ätit middag på stan men när vi satt på rummet och Gabriel somnat beställde vi en halv flaska vin. Vid det laget tror jag roomservice teamet var så stressade över klagomålen från oss så de ville verkligen göra rätt. När de kom med vinet var det en 75 cl flaska som de öppnat, hällt ut hälften av vinet från och satt tillbaka korken på. Kvinnan som kom med vinet tittade oroligt på Adolf och undrade om det var rätt mängd vin i flaskan. Det är perfekt så Adolf och stängde dörren. Sedan skrattade vi gott. 

Förutom roomservice historier så hittade jag också en kvinna fingrarna på vår hotell dörr på fredagseftermiddag när jag kom från mötet. Hon hade knackat på och Adolf öppnat men då sa hon att hon gått fel. När jag kom några minuter senare stod hon dock kvar och fingrade på dörren. Jag frågade om jag kunde hjälpa henne och hon sa hon letade efter en lång blond man. Jag förklarade att det var mitt och min mans rum. Men hon gav sig inte utan frågade om vi verkligen inte hade en lång blond man boende med oss och började fråga var vi kom ifrån. Jag sa att vi var från Sverige, jag garanterade att vi inte hade någon lång blond man på vårt rum och bad henne leta någon annanstans.    

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *