About me

Jag föddes den 20 mars 1973 i Malmö där jag växte upp tillsammans med mina föräldrar Elisabeth Ahnberg och Krister Ekqvist.  Som ung tonåring hängde jag på Kulladal och Söderkulla med min bästis Fia. Huvudfokus, och kanske vårt enda fokus, var killar. Vi till och med åkte buss runt hela Malmö för att busschauffören var snygg.

På gymnasiet läste jag ekonomi och därefter fortsatte jag att läsa ekonomi på Universitetet i Lund.  1996 var jag färdig Civilekonom och fick mitt första jobb som Ekonomiassistent och Receptionist på Setrab, i Malmö. Första året var kul och jag hade en fantastisk mentor i Karin Serger. Men…efter drygt ett år ville jag ha nya utmaningar och gick vidare till Poolia.  Via Poolia kom jag till Rexam, eller PLM, som det hette då, som Redovisningsekonom. Där träffade jag en toppen tjej, Jenny Raphael, som jag lärt mig mycket av. På Rexam stannade jag till 2002 då jag flyttade till Stockholm.

I Stockholm blev jag erbjuden en tjänst som CFO på Ipsos Sweden, och det var verkligen en utmaning. Jag lärde mig mycket och jag otroligt stolt över vad jag presterade under mina två år på Ipsos. Men på Ipsos lärde jag mig också vikten av att hitta balans mellan yrkesliv och privatliv.  2004 gick jag vidare till Infineon som Financial Controller. Ett roligt och stimulerande arbete men ett företag i stor förändring som präglades av stora personal ned dragningar, vilken gjorde att jag redan i december 2005 valde att gå vidare.

Denna gången blev det till Game och tjänsten som Ekonomichef. På Game träffade jag också min fantastiska man, Adolf, en isländsk viking. Genom honom  fick jag också tre underbara bonusbarn. 2009 adopterade vi Max, en  Golden Retriever som är mattes ögonsten.

Efter att ha arbetat på Games Skandinaviska huvudkontor i 5 år blev det dags att anta en ny utmaning – flytta till UK – och börja arbeta som Director of Financial Planning and Analysis på Games huvudkontor i  Basingstoke.  I UK stannade vi dock bara i ett år på grund av omständigheter som vi inte själva kunde råda över.

I april 2011 flyttade vi till Schweiz. Vi bor i ett underbart hus i Arzier med utsikt över Lac Lehman och nära till skog och hiking leder. Jag arbetar som Head of Finance and Administration på International Road Transport Union (IRU). I maj 2015 kom vår efterlängtade son Gabriel Alexander till världen. Gabriel är mammas prins och just nu den som upptar all min tid.

DSC00097     DSC01223     IMG_1345     20140412_113550

MY VISION

To live a loving, learning and confident life. To always be there for my son and help him to pursue his dreams. To enjoy every minute with family and friends, either in our beautiful home or on travel experiencing new things. To share my experiences in a positive manner to develop other people to reach their full potential.

MY CORE VALUES

ENJOYMENT               

Everyone is responsible for their own life. Never forget what makes you happy. What makes you happy should always be your main focus!

INDIVIDUALITY        

Respect and value each individual for their personality and their strengths. Help each other to pursue your dreams!

IMPROVEMENT        

Drive improvement at every level we can by challenging our selfs, gaining new learning experience and grow as individuals.

PROFESSIONAL        

Act professional i all situations, following legal and etichal rules as well as own values. Take responsibility, be honest and truthful in actions and communications.

COLLABORATION    

Work together as one united team, benefit from each other strengths. Be loyal to each other and respect everyones contribution and support each other to develop.

OPTIMISM                  

Influence people by having a positive impact on them and by sharing energy and optimism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *